Mange nordmenn vil gjerne dra på ferie i eget land, og det er flere måter å gjøre det på. De fleste drar nok fortsatt på hytta eller på båttur i egen båt. Andre kjører bil til kjente steder, og overnatter kanskje i telt eller leiehytte. Men en annen mulighet er å bo på hotell.

Når du tenker på hotell, ser du kanskje for deg store komplekser i byene, men det finnes veldig mange små, koselige hoteller rundt i landet. De små hotellene gir deg muligheten til å oppleve natur og kultur, samtidig som du blir oppvartet med god mat. Hotellferie er avslappende, rett og slett fordi du ikke trenger å gjøre så mye selv.

Mange hotellvarianter

Hoteller finnes i alle størrelser, fra de kjempestore med hundrevis av rom, til de små med en håndfull rom. De minste hotellene er ofte privateide, og de ligger gjerne i distrikts-Norge. Det er nettopp de små hotellene som er fokus i denne bloggen. Noen av de små hotellene er gamle, andre hoteller ligger i gamle hus, men som er pusset opp og modernisert på innsiden.

Fjordhoteller

Fjordhoteller har lenge vært populære, spesielt blant utenlandske turister som kommer til Norge. Hotellene ligger gjerne idyllisk til, og mange av dem er gamle og internasjonalt kjente, som Sauda Fjordhotell, Rosendal Fjordhotell, Dragsvik Fjordhotell og Jægtvolden Fjordhotell. Det finnes også nyere hotell som er bygd ved fjorden. De er også kjempefine steder å besøke. Men ofte er det noe spesielt med de gamle, ærverdige bygningene som har en lang historie bak seg.

Fjellhoteller

Fjellhoteller har en lang historie i Norge. Før hytter ble allemannseie, var de til høyfjellshotellene påsketuristene valfartet. Derfor finnes det mange gamle fjellhoteller rundt om i landet. Men det har også dukket opp nye fjellhoteller, for det er ikke alle som verken har eller ønsker seg hytte. Hotellrom er enkelt og praktisk, og du er ikke bundet til det samme feriestedet slik du er når du har en hytte. Fjellhoteller kommer i alle størrelser, fra de minste til de store. Skåbu er et eksempel på et lite hotell, mens Dr. Holms på Geilo er et eksempel på et stort hotell. Selv om Dr. Holms er et gammelt hotell, har det blitt modernisert med alle fasiliteter som spa, treningssenter og bowling. Du finner med andre ord et fjellhotell som passer, uansett hva du leter etter.

Gårdshoteller

Gårdshoteller er en annen type hoteller med økende popularitet. Disse hotellene ligger ofte landlig til. Noen gårdshoteller er gamle gårdsbygninger eller herregårdshus. Enkelte gårdshoteller brukes mest til konferansesenter, mens andre har overnattingstilbud også til vanlige turister. Det er interessant å bo på et hotell ute i distriktet, blant annet for å bli bedre kjent med sitt eget land og smake på lokale matretter. Norge er et langt mer spennende feriemål enn mange nordmenn tror.

Historiske hoteller

Historiske hoteller er hoteller som ligger i historiske bygninger eller på historiske steder. Du finner historiske hoteller både i byer og bygder. Et av dem er Hotell Ullensvang, som er fra 1800-tallet og ligger i romantiske omgivelser. Et annet er Dalen Hotell i Telemark, som er et ekte eventyrhotell med dragehoder og spir. Anker Brygge i Svolvær er et hotellanlegg som består av rorbuer og suiter. Her finner du også konferanserom og restaurant. Fossheim Hotell i Lom er også et velkjent historisk hotell. Historiske hoteller kan ligge overalt, og mange av fjordhotellene og fjellhotellene som er nevnt over er også historiske bygninger. Legg gjerne din neste ferie til et hotell i Norge, og oppdag spennende aktiviteter, god mat og et rikt kulturliv. Bestill gjerne hotellrom i god tid, spesielt dersom du planlegger å bo der i høysesongen.