Oppdag Norge som ferieland

Norge er ditt nærmeste ferieland, og det er mye å oppdage. Hvis du vil ha en rolig ferie, kan du leie rom på et hotell. Her er det mye å velge blant, fra store hoteller i byene til små familiehoteller rundt om i landet. Du kan bo på fjellhotell, fjordhotell, gårdshotell eller et historisk hotell. Hva du kan drive med i området – og hvor mye du må betale for oppholdet – avhenger litt av hvor du ønsker å dra, men mulighetene er i hvert fall veldig mange.

Fjellhoteller i Norge

Høyfjellshotell var nordmenns mest populære vinterreisemål før hytteutbyggingen startet for fullt. Da gjaldt det å sikre seg plass på et hotell når påsken kom, og gå på ski i området. Folk kom i tusentall til fjellene, den gang som nå, og det førte til stor aktivitet på hotellene. Det finnes fjellhoteller mange steder i landet, og disse gir deg gode utendørsmuligheter hele året, enten du liker å gå på ski eller heller vil vandre i fjellheimen. En av fordelene med hotell er at du kan komme til dekket bord etter turen, og du har alle fasiliteter tilgjengelig. Fjellhotell er en god løsning for deg som ikke eier hytte, eller som gjerne vil feriere ulike steder hvert år.

Fjordhoteller i Norge

Norge har mange fjorder, og dermed også mange fjordhoteller. Fjordhotellene passer når du gjerne vil drive med vannsport eller gå i fjellene. Fjordene kan vanligvis tilby veldig variert terreng, og du kan oppleve fruktblomstring, brevandring og fantastisk natur. Fjordhoteller gir deg også store variasjonsmuligheter, og full oppvartning under besøket.

Gårdshotell i Norge

Du finner også mange gårdshotell i Norge. Ofte er det snakk om tradisjonelle bygninger som er omgjort til hotellrom. En rekke av disse hotellene har ikke aktiv gårdsdrift, så dersom du ønsker deg en bondegårdsferie med dyr og levende landbruk, må du sjekke nøye før du bestiller rom. De fleste gårdshotellene ligger derimot i landlige omgivelser hvor det er mange turmuligheter, enten du liker skogsturer, sykkelturer eller fjellturer. Tilbudene varierer etter sted.

Historiske hoteller i Norge

Historiske hoteller er gamle bygninger som brukes som hoteller. Det kan være snakk om gamle herskapshus og herregårder, eller tidligere skysstasjoner. Hotellene kan være små eller store. Noen er private hoteller, andre tilhører hotellgrupper. Historiske hoteller kan ligge både i byene og på landet, og dette gir deg mange muligheter til å velge det hotellet du liker best.

Hotellferie gir variasjonsmuligheter

Det er mange fordeler med hotellferie sammenlignet med hytteferie, bobilferie eller teltturer. På et hotell er det andre som lager maten for deg. Hotellene har også ansatte som tar seg av renhold og gjøremål, slik at du bare kan slappe av. Du trenger ikke å male vegger og vaske vinduer og gulv, slik du må på hytta eller i en leiehytte. På hotellet kan du slappe av på en helt annen måte. Hotellferie gir deg også valgmuligheter. Du kan bo på ett hotell hele tiden, eller reise mellom ulike hoteller. Du kan besøke et nytt hotell, og dermed et nytt sted, hver ferie, i stedet for å reise til den samme hytta hele tiden. Hotellferie er også perfekt for de som ikke har egen hytte, for du kan gjøre mange av de samme tingene som hyttefolket, bare på en enda mer avslappende måte. Dessuten er hotellferie ganske sosialt, for du møter andre gjester for eksempel i spisesalen eller ute i hagen.