Bo på et gårdshotell

Det finnes flere typear gårdshoteller i Norge. Når vi snakker om gårdshoteller kan hotellet enten ligge i en ombygd gård uten aktiv gårdsdrift, eller på en gård som er i drift. Et gårdshotell uten aktiv gårdsdrift ligger likevel landlig til, og du har lett tilgang til naturen. Du finner slike hoteller både i innlandet og ved fjorden, så valgmulighetene er mange.

Gammel stil, moderne rom

Selv om bygningene i et gårdshotell kan være historiske på utsiden, er de som regel ombygd til moderne rom på innsiden, med alt du trenger. Du finner selvsagt fine bad, TV og internett-tilgang, selv om noen steder i Norge har dårlig dekning. Men hvis hotellet har internett, kan du bruke dagene til utendørsaktiviteter, samtidig som du har lett tilgang til omverdenen gjennom nettet. Du kan jobbe litt på nett eller spille online på unibetcasino.com når været er dårlig. God mat serveres selvsagt, og ofte tilbyr gårdshotellene tradisjonsrik lokalmat.

Gårdshotell på en aktiv gård

Dersom du gjerne vil oppleve livet på en gård, kan du leie rom på en gård som er i drift. Her gjelder det å respektere gårdens aktiviteter og ikke klage på lukt, lyder eller den daglige driften på gården. Hotellopphold på en aktiv gård er ikke for alle, men det kan være veldig spennende å følge med på alt som skjer. Livet på en gård er aldri kjedelig, og kanskje du får oppleve noe helt nytt. Hva du kan oppleve på gården, avhenger av hvilke dyr de har der. Det er heller ikke sikkert du får være med på alt som skjer, for det gjelder en del smittevernregler for gårdsbruk og fjøs, men ofte er gårder med hotelldrift lagt opp slik at gjestene kan delta i gårdsaktivitetene dersom de vil. Hoteller på aktive gårder er vanligvis små, og har kanskje bare noen få rom. Til gjengjeld blir oppholdet mer personlig og du får god kontakt med eierne.

Finn et gårdshotell

Hvis du vil bo på hotell i Norge i sommerferien, må du bestille tidlig. Mange hoteller er veldig populære, og noen gjester kommer tilbake år etter år. Her gjelder det altså å planlegge i god tid, og sørge for at bestillingen er i orden før du drar hjemmefra. Heldigvis har de fleste hoteller egne nettsider der du kan lese mer om hotellet og bestille rom. De minste hotellene ber deg kanskje ringe for å bestille rom, men det burde også gå greit.

Vær en god hotellgjest

Å bo på hotell er ikke det samme som å bo på hytta eller hjemme. Vis respekt for de som jobber på hotellet og ikke vær for kravstor. Hold rommet noenlunde ryddig og rent, slik at de ansatte ikke får altfor mye ekstraarbeid på grunn av deg. Hvis hotellet har faste mattider, så hold deg til dem. Respekter lokalsamfunnet der hotellet ligger. Ikke gjør narr av kulturen deres eller dialekten deres. Vær heller åpen og nysgjerrig og lær mest mulig om stedet når du er der. Hvis du hadde et fint opphold på hotellet, så gi gjerne ros til de ansatte og tips andre om hotellet slik at stedet får flere gjester.